LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

15
okt

PostNL bouwt capaciteit Belgische pakketcentra sterk uit

PostNL wil verder sterk groeien in de Belgische pakketvervoer. Daarvoor heeft het Nederlandse post-en pakketbedrijf zijn netwerk de afgelopen maanden flink vergroot in België. Diverse sorteerdepots zijn uitgebreid, waardoor het totale aantal vierkante meters in België met een kwart is gegroeid naar 44.000 vierkante meter.

Dat heeft het bedrijf meegedeeld aan de Belgische pers. Met de groei wil PostNL inspelen op de almaar groeiende pakketmarkt voor online winkelen.

Zo is het distributiecentrum in Wommelgem, vlakbij Antwerpen, uitgebreid. Datzelfde geldt voor de vestiging in Vilvoorde, nabij Brussel. De grootte van enkele sorteercentra is zelfs verdubbeld.

Het filiaal in Roeselare is verplaatst naar het naastgelegen Ardooie, waar PostNL nu over een pakketcentrum beschikt die twee keer zo groot is als de oude. Ook de capaciteit in het Waalse centrum in Namen is verdubbeld.

PostNL zegt dat de Belgische pakketdivisie de afgelopen jaren harder is gegroeid dan het marktgemiddelde. De komende jaren wil het Nederlandse post-en pakketbedrijf verder groeien via diverse uitbreidingen. PostNL heeft meer dan achthonderd bezorgers in België. Daarnaast werken er ongeveer vijfhonderd personeelsleden bij het Belgische hoofdkantoor en diverse andere vestigingen in het land.

Bron: Nieuwsblad Transport