LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

06
nov

Nieuwe baas voor Belgisch postbedrijf Bpost

Het Belgische postbedrijf Bpost heeft een nieuwe topman gevonden. Jean-Paul Van Avermaet komt over van de Belgische tak van beveiligingsbedrijf G4S, waar hij dezelfde functie bekleedt. Bij Bpost zal hij Koen Van Gerven opvolgen, die enkele maanden geleden zijn vertrek aankondigde.

Van Gerven, die een aanstelling heeft tot eind februari, was niet onomstreden. Sinds zijn aantreden in 2014 was hij onder meer betrokken bij de mislukte overname van de Nederlandse branchegenoot PostNL. Daarna werd het Amerikaanse Radial voor 820 miljoen dollar ingelijfd, maar dat bedrijf bleek verlieslatend.

Verder kampt Bpost in België met de krimpende postmarkt. Waar PostNL in Nederland de oplossing zoekt in een samengaan met concurrent Sandd wordt in België gewerkt aan een nieuw distributiemodel. Daarbij wordt urgente post, die de volgende dag wordt bezorgd, duurder dan overige poststukken, die binnen drie dagen worden bezorgd.

Bpost kwam woensdag ook met cijfers naar buiten. Het postbedrijf behaalde in het derde kwartaal meer omzet en een hoger resultaat dan waar analisten gemiddeld op rekenden. De postvolumes in België daalden minder dan verwacht.

Bron: ANP Producties