LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

14
jan

E-fulfilment groeit door in 2020

De volumegroei in de transport en logistiek stagneert in 2020. Dat geldt niet voor de e-fulfilment. Het pakketvervoer groeit door de onstuimig uitdijende e-commerce het meest. Hier wordt ook volgens de ING bank de sterkste omzettoename verwacht. Ook logistiek dienstverleners groeien bovengemiddeld door het uitvoeren van logistieke activiteiten die met e-commerce gepaard gaan.

Nederland blijft in trek als vestigingsplaats voor Europese distributiecentra, dichtbij afzetmarkten van consumentengoederen. Al nam de opname van logistiek vastgoed in 2019 na een hausse af, dat meldt ING in hun Vooruitzicht Transport & Logistiek. Logistieke dienstverleners kunnen daarbij ook in 2020 profiteren van de groeiende e-commerce, al vinden e-tailers als Amazon, Alibaba, maar ook Zalando en Coolblue logistiek commercieel te belangrijk om volledig uit te besteden. Dit zorgt voor toenemende concurrentie en druk op logistieke dienstverleners in warehousing om verder in automatisering, robotisering te investeren.

E-Logistiek groeit door
Door de onstuimige groei van de e-commerce markt, weegt pakketvervoer al enige tijd op tegen de structurele teruggang in de postbezorging. Deze groei is nog niet voorbij. Pakketbezorgers ontwikkelen zich steeds meer tot brede logistieke bedrijven, maar hebben net als logistieke dienstverleners te maken met e-tailers als Amazon die actief worden in logistiek.

Postsector in revival door pakketvervoer
Door de onstuimige groei van de e-commerce markt, weegt pakketvervoer sinds kort op tegen de structurele teruggang in de postbezorging. Deze groei is nog niet voorbij. Pakketbezorgers ontwikkelen zich tot brede logistieke bedrijven, maar hebben net als logistieke dienstverleners te maken met nieuwe concurrentie van partijen als Coolblue, Zalando en Amazon die actief worden in logistiek. Gunstig is dat altijd en volledig gratis bezorgd zijn langste tijd lijkt te hebben gehad, maar passende logistiek blijft een commercieel instrument.

Lees het hele artikel, inclusief grafieken en achtergronden, hier

Bron: Logistiek.nl