LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

18
mrt

MSG bindt strijd aan met PostNL met nieuwe straatbrievenbussen in Twente: ‘goedkoper en net zo snel als PostNL’

Wie brievenpost wil versturen, kan naast de bekende oranje brievenbus van PostNL nu ook kiezen voor de witte brievenbus van postbedrijf MSG. De eerste postbussen staan al in Enschede en Rijssen.

Waar PostNL het aantal brievenbussen landelijk halveerde, wil postbedrijf MSG uit Enschede het aantal postbussen in Twente juist uitbreiden. Het is een antwoord op de recente fusie van postgiganten PostNL en Sandd. Er wordt overal minder post bezorgd en de druk op kleine regionale postbedrijfjes is groot. Toch ziet directeur Arjan Kleizen van MSG nieuwe kansen in Twente. "Landelijk hebben we niks te vertellen, maar regionaal zijn wij leidend.”

Welke kans ziet u in een brievenbus?
"Er zijn minder brievenbussen in Twente en de postzegelprijs is opgeschroefd. Onze nieuwe postbussen zijn er voor particulieren en kleinere bedrijven. PostNL laat daar een gat in de markt vallen. Maar dit is voor ons meer dan een zakelijke kans. MSG heeft meer dan 500 medewerkers in dienst. 76 procent van het personeel heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Ons ideaalbeeld is dat deze mensen op termijn in een electrokar alle post - brieven en pakketten - voor een bepaalde wijk bezorgen. Dat is snel, efficiënt en past bij ons sociaal ondernemerschap.”

Er werd - ook door MSG - gevreesd voor de fusie van postgiganten PostNL en Sandd.
"Door die fusie hebben zij samen 95 procent van de postmarkt in handen gekregen. Dat konden we niet voorkomen. Wij houden vast aan onze regionale functie, op de zakelijke markt zijn we hier immers de grootste. We werken onder andere voor gemeenten, MST, ZGT, Medlon, Solar Nederland, Bloomon, Huiskes-Kokkeler en Saxion.”

Wat heb ik als klant aan zo’n nieuwe brievenbus?
"We hebben nu tien postbussen laten maken. Drie zijn er geplaatst in Enschede (MSG/Veilingstraat 10, Kennispark/Capitool 42, Euregio-terrein/Midzomerweg), een in Rijssen (Kryptonstraat 15) en een bij ons kantoor in Winschoten. Klanten kunnen hun postzegels online bestellen voor 0,67 cent exclusief btw per zegel en besparen dan 25 procent op het versturen van post ten opzichte van PostNL-zegels. De brievenbus wordt dagelijks om 16.30 uur geleegd en de post wordt binnen 24 uur bezorgd.”

Tien brievenbussen, dat zijn er niet veel…
"Dit is een eerste actie. We willen er naar toe dat we op elk industrieterrein een zogeheten hubfunctie krijgen waar post binnenkomt en uitgaat. Bovendien mag je niet zomaar op openbare grond een brievenbus plaatsen. Wij voeren dus gesprekken met partijen om de overige vijf postbussen ergens in de regio een plek te geven.”

De postmarkt krimpt elk jaar met 10 procent, waar staat MSG over vijf jaar?
"We zijn de afgelopen jaren al begonnen met verkoop- en inleverlocaties in Twente en Groningen. Op meer dan vijftig locaties verkopen we onze postzegels en kan iedereen ook weer alles inleveren. De straatbrievenbussen zijn hier dus een aanvulling op. Ik kan me goed voorstellen dat we ook minimaal 50 brievenbussen gaan plaatsen. In totaal dus zo’n 100 locaties waarvan minimaal de helft in Twente. Daarnaast willen we ook groeien met onze groene online koeriersdienst Miles, waarbij we ritten combineren door landelijk netwerk van koeriers.”

Bron: Tubantia.nl