LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

31
mrt

Ierland bezorgt medicijnen per drone in coronatijdperk

De Ierse luchtvaartautoriteiten hebben deze week toestemming gegeven voor bepaalde dronevluchten om medicijnen af te geven aan oudere en kwetsbare mensen in het kleine Ierse dorpje Moneygall, zo'n 90 mijl ten westen van Dublin.

Manna Aero Ltd., een Ierse drone startup zal de testvlucht uitvoeren, meldt The Washington Post. Een grotere drone-bezorgtest die het had gepland, in samenwerking met Just Eat PLC, voor februari aan University College Dublin, is vertraagd vanwege het coronavirus.

Vrijdag zal Manna receptbestellingen droppen bij ongeveer 12 woningen in Moneygall. Het bedrijf hoopt dat zijn demonstratie kan leiden tot een meer wijdverbreid gebruik van zijn bezorgingsdrones in landelijk Ierland. Manna’s experiment vindt plaats in een dronevriendelijke jurisdictie.

PostNL test bezorging per drone
Ook in Nederland wordt volop getest en gewerkt met drones. Sinds jaren al in distributiecentra. Onder meer bij Koopman. En als het aan PostNL ligt binnenkort ook als last mile optie. PostNL onderzoekt samen met het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam, Sanquin en de ANWB (operator van de drone) de mogelijkheden van medische producten per drone. Huub Zijlstra, sectormanager PostNL Heatlh: “Het wordt steeds drukker in en rondom de steden en dus zoeken wij altijd naar nieuwe mogelijkheden om bezorging sneller en slimmer te doen.

Drone bezorging buitenland
Bezorgen per drone is niet nieuw. In het buitenland zijn tal van initiatieven ontwikkeld. Zo wil Seat auto-onderdelen per drone aan laten leveren in de buurt van Barcelona. Twee Franse ziekenhuizen gaan drones inzetten voor het transport van goederen. Het vervoer per lucht wordt een nieuwe transportoptie waaruit klanten kunnen kiezen. In Reykjavik mag sinds 2017 bezorgingen per drone worden uitgevoerd. De drone zal etenswaren bezorgen in een buitenwijk van de IJslandse hoofdstad.

Verder weg; in Afrika en China test DHL volop medicijnbezorging per drone. UPS is een stap dichterbij bezorging per drone aan consumenten. De pakketreus mag nu ongelimiteerd drone leveringen doen op ziekenhuiscampussen in de Verenigde Staten.

Bron: Logistiek.nl