LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

13
apr

Pakketbezorgers slepen PostNL voor de rechter om coronadrukte

Pakketbezorgers slepen PostNL voor de rechter wegens de grote werkdruk die is ontstaan door maatregelen tegen het coronavirus. Dat meldt de Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD).

Het aantal onlinebestellingen is geëxplodeerd na winkelsluitingen en het gebod om zo veel mogelijk thuis te blijven. De pakketbezorgers draaien daardoor zeer drukke dagen. De BVPD eiste daarom eerder van PostNL een hoger tarief, betaling van alle gemaakte uren en een vergoeding voor extra werkzaamheden. PostNL ging maandag op geen enkele van de drie eisen in, aldus de BVPD.

Woensdag liet de belangenclub al weten naar de rechter te zullen stappen als PostNL op tweede paasdag niet in zou gaan op de eisen. Volgens de BVPD doet iedere bezorger dagelijks zo’n tweehonderd deuren aan, veel meer dan normaal. ,,We bezorgen zo’n 5 miljoen pakketten in de week, elke drie minuten bellen we bij iemand aan’’, aldus voorzitter Ruud Wassenaar. ,,Aantallen die we normaal alleen rond Sinterklaas en Kerstmis halen.”

Onbegrijpelijk
Derk Jan Adelerhof, directeur Sourcing van PostNL Pakketten, heeft vanochtend aan de BVPD laten weten het ‘onbegrijpelijk’ te vinden dat de pakketbezorgers naar de rechter willen stappen. Hij vindt dat ze ‘samen moeten optrekken in deze ingewikkelde periode’. "Enerzijds kosten sommige handelingen die nodig zijn om veilig te blijven werken inderdaad meer tijd. Daar staat tegenover dat het aantal pakketten en stops is toegenomen en dat bijna elke ontvanger thuis is. En laten we ook niet vergeten dat het rustig is op straat, waardoor de verkeersdoorstroming veel beter is dan normaal.”

,"ast staat echter dat elke ondernemer zijn omzet (fors) heeft zien stijgen door de sterke toename van het aantal pakketten. Vergelijk dat nog eens met de situatie voor ondernemers in de horeca, de sierteelt, de kappersbranche en talloze andere sectoren", schrijft hij verder in een brief aan BVPD-voorzitter Wassenaar. "Het overleg over tarieven, routes en de logistiek doen we zoals je weet met individuele ondernemers en niet met de BVPD, vanwege de mededingingsrechtelijke beperkingen die er zijn.”

Bron: AD