LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

05
mei

PostNL opent aanval op Belgische pakkettenmarkt

PostNL wil tegen 2021 een nieuw sorteer- en distributiecentrum openen in het Belgische Willebroek, nabij Antwerpen. Daar moeten 120.000 pakketten per dag verwerkt worden. De komst van PostNL belooft de strijd om de groeiende pakjesmarkt op de spits te drijven.

Rudy Van Rillaer, managing director PostNL België, spreekt tegenover persbureau Belga over de bouw van een ‘hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum’. ‘De volledige sortering zal aan hoge snelheid gebeuren, tot in de camionettes van de bezorgers toe, dankzij de technologische installatie.’

PostNL zal straks alle pakjes die worden besteld bij Belgische webwinkels in Willebroek verwerken. Daar komen dan ook zo’n 400 mensen te werken, al zal het in eerste instantie gaan om 150.

PostNL was al wel actief op de Belgische markt. Het bedrijf beschikt reeds over zes distributiecentra in België (Wommelgem, Namen, Roeselare, Vilvoorde, Sint-Niklaas en Sint-Truiden) die nu goed zijn voor een totale oppervlakte van 44.000m². De voorbije weken werd de capaciteit nog eens verhoogd met 11.000m² om de groei op te vangen. Vorig jaar werden ook nog eens 350 PostNL-locaties oftewel pakketpunten in heel België geopend.

Met het nieuwe sorteercentrum zet PostNL de aanval in. Dat is slecht nieuws voor bpost, dat vergeefs heeft geprobeerd PostNL in te lijven.

Anders dan PostNL is bpost flink geraakt door de coronacrisis, zo blijkt uit de gisteren vrijgegeven kwartaalcijfers.
Het aantal beleverde pakjes steeg weliswaar met 20,5 procent, maar de anders zo lucratieve zakelijke postmarkt lag door de lockdown grotendeels stil.

Bpost becijfert de totale impact van COVID-19 op de winst (EBIT of winst voor interesten en belastingen) tijdens de eerste drie maanden op min 16,7 miljoen euro.

Bron: Emerce