LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

04
mei

Bpost krijgt zware coronaklap

Bpost zag zijn winst en brievenvolume in het eerste kwartaal instorten. Als gevolg van de coronacrisis schrapt het postbedrijf zijn prognoses en dividendbeleid.

Bpost heeft zwaar te lijden onder het coronavirus. Hoewel de postbodes overstelpt worden door online bestelde pakjes, plukt het postbedrijf daar amper de vruchten van. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten die Bpost maandagavond publiceerde.

Bpost boekte in het eerste kwartaal een omzet van 934,6 miljoen euro, 3 procent meer dan een jaar eerder. Maar de aangepaste bedrijfswinst (ebit) daalde maar liefst 21 procent tot 75,6 miljoen euro.

De daling is deels te wijten aan corona. Bpost begroot de financiële impact van het virus op 16,7 miljoen euro. Zo is het absenteïsme bij de Belgische postbodes verdubbeld. Extra veiligheidskosten en een premie voor de postbodes, die een eenmalige bonus van ongeveer 500 euro krijgen, kostten het bedrijf 5 miljoen euro.

Vooral de Belgische markt van de brieven en folders krijgt klappen. De afdeling 'Mail & Retail' zag de bedrijfswinst bijna 30 procent dalen. Bpost vervoerde 60 procent minder reclamefolders omdat veel bedrijven hun campagnes stopzetten. Het onderliggende brievenvolume daalde in het eerste kwartaal 9,9 procent. Dat is de grootste instorting die Bpost in België ooit meemaakte.

Bron: Tijd.be