LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

12
mei

DHL verrast door goede resultaten

Deutsche Post DHL Group heeft het eerste kwartaal van 2020 verrassend goed doorstaan, ondanks een merkbaar COVID-19-effect. De omzet verbeterde met 0,9 procent tot 15,5 miljard euro. Het EBIT bedrijfsresultaat bedroeg 592 miljoen.

Gecorrigeerd voor het negatieve effect van de pandemie van 210 miljoen euro en de lasten voor de reorganisatie van dochter StreetScooter van 234 miljoen euro, bedroeg de omzet ongeveer 1 miljard euro, 200 miljoen boven het resultaat van het voorgaande jaar.

DHL leverde naar eigen zeggen ‘een elementaire bijdrage aan crisismanagement’ door het vervoer van beschermingsmiddelen en medicijnen.

Begin april was het bedrijf nog uiterst somber. Hoewel de verzendingsvolumes voor pakketten aan het einde van het kwartaal aanzienlijk stegen, lieten de postactiviteiten een aanzienlijke daling zien. De DHL-divisies liggen in veel regio’s en klantensectoren stil. Tegelijkertijd hebben de Chinese activiteiten zich al in maart hersteld na het dieptepunt in februari. Toch sloten alle divisies het kwartaal af met winst.

Een prognose voor de rest van het jaar is momenteel echter nauwelijks haalbaar vanwege de effecten die nog zeer moeilijk in te schatten zijn.

Bron: Emerce