LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

19
mei

Gemeente Houten gunt postbezorging aan Cycloon

De gemeente Houten heeft na een aanbestedingstraject gekozen voor Cycloon Post en Fietskoeriers. Met ingang van 6 mei 2020 is Cycloon in Houten aan de slag gegaan als postbezorger van de gemeente. Houten stelt dat het karakter en de missie van dit bedrijf goed aansluiten bij de duurzame en sociale ambities van de gemeente.

In de postcentra van Cycloon werken medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente vindt participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heel belangrijk. Dit was een belangrijke factor om voor Cycloon te kiezen. De gemeente draagt zo bij aan die participatie. Gemeente Houten heeft het uitgangspunt dat iedereen meetelt en meedoet naar vermogen. "We zijn blij dat met deze aanbesteding een aantal inwoners een baan vindt.”
Bedrijfsleider Linda Dolstra van Cycloon: "Deze samenwerking is een goede stap om de wereld groener te maken en onze postmedewerkers een mooie baan te geven. We hopen snel meer bedrijven uit Houten en omgeving aan te kunnen sluiten.”

AANBESTEDING
Met het wegvallen van de dienstverlening van de vorige postbezorger ging gemeente Houten op zoek naar een nieuwe partij. Via een aanbestedingsprocedure zocht zij naar een maatschappelijk verantwoord ondernemer met een sociale bedrijfsvoering. De samenwerking met Cycloon is een proef. Als alles goed gaat, is Cycloon de komende jaren de postbezorger van de gemeente Houten. Cycloon heeft speciaal voor deze samenwerking een postvestiging geopend in Houten. Drie postbezorgers werken hier. Zij worden door twee teamleiders aangestuurd vanuit Amersfoort. In de loop van dit jaar begint Cycloon ook een frankeerservice in Houten.

Bron: HoutensNieuws.nl