LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

25
jun

Royal Mail schrapt tweeduizend banen

Royal Mail heeft in het gebroken boekjaar 2020 de winst onder druk zien staan en besloot om kosten te gaan besparen, waardoor tweeduizend banen zullen verdwijnen. Dit maakte het Britse postbedrijf donderdag bekend.

In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 29 maart, boekte Royal Mail een brutowinst van 180 miljoen pond, beduidend minder dan de 241 miljoen pond een jaar eerder. Het postbedrijf zegt flink geraakt te zijn door de coronacrisis.

De omzet steeg evenwel licht, van 10,6 miljard tot 10,8 miljard pond, waarbij de pakketvolumes met twee procent stegen, hetgeen minder groei was dan verwacht. De briefpostvolumes stonden met 8 procent onder druk.

Het postbedrijf verwacht voor het lopende boekjaar 2021 eveneens een "materieel verlies" vanwege de coronacrisis.

Royal Mail wil met behulp van een gefaseerd plan het bedrijf reorganiseren. Door een herstructurering van het management zullen tweeduizend banen verdwijnen, hetgeen 130 miljoen euro aan besparingen moet opleveren in boekjaar 2022. Volgend jaar wil Royal Mail ook besparen op de rest van zijn personeel, naast het terugschroeven van de investeringen met 300 miljoen pond om de coronacrisis het hoofd te bieden

Bron: De aandeelhouder