LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

30
jul

Stijgende e-commerce laten cijfers UPS stijgen

De Amerikaanse pakketbezorger UPS heeft in het tweede kwartaal meer pakketjes aan huis bezorgd, dankzij het toegenomen onlinewinkelen in de coronacrisis. Daardoor stegen omzet en winst. Volgens UPS vielen de cijfers beter uit dan verwacht.

De omzet steeg met meer dan 13 procent tot 20,5 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder en de nettowinst met bijna 9 procent tot 1,9 miljard dollar. Op de Amerikaanse thuismarkt werden in de afgelopen periode dagelijks gemiddeld 21,1 miljoen pakketjes verwerkt, een stijging van bijna 23 procent.

Dat was vooral te danken aan fors meer bezorgingen aan consumenten. Ook internationaal was sprake van groei van het aantal afgeleverde pakketten. UPS geeft geen verwachtingen voor het gehele jaar vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis.

E-commerce Europa
E-commerce stijgt flink, ook in Europa. E-commerce groeit in 2020 ongeveer 12,7 procent, wat leidt tot een online omzet van 717 miljard euro. De pakketbezorgers kunnen de drukte amper nog aan. De aanhoudende stroom e-commerce orders, leidt meer en meer tot forse vertragingen en toenemende onzekerheid. Reden voor DHL om zijn sorteercapaciteit uit te breiden in Nederland. DHL bouwt twee nieuwe sorteercentra. UPS opende vorig jaar nog een nieuw sorteercentrum in Eindhoven. DPD nam in 2019 The Beast in gebruik. PostNL timmert ook flink aan de weg als het gaat om extra sorteercapaciteit.

Bron: Logistiek.nl