LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

07
aug

Uitstel hoger beroep postfusie Sandd en PostNL

De behandeling van het hoger beroep tegen de vernietiging van de fusie van PostNL en Sandd is uitgesteld. Dat meldt directeur Aldo Breed van Kiesjefolders aan De Telegraaf. Hij won samen met Royal Mail Netherlands de rechtszaak tegen Economische Zaken in juni.

De rechter vernietigde toen de vergunning die staatssecretaris Keijzer had gegeven voor het samengaan van PostNL en Sandd. Keijzer had broddelwerk geleverd, door het samengaan onvoldoende te onderbouwen. Een paar weken geleden besloot EZ in hoger beroep tegen het vonnis te gaan, net als PostNL.

Nieuwe vergunning
Volgens Breed wordt er momenteel door EZ gewerkt aan een nieuwe vergunning, waardoor het hoger beroep bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven is uitgesteld. Dat werd hem per brief gemeld op 27 juli. EZ geeft geen commentaar op het uitstel, totdat een toelichting naar de Tweede Kamer is gestuurd. Breed maakt zich zorgen. "Wij zijn als bedrijf juist het meest gebaat bij snelheid. Dit uitstel brengt verdere onzekerheid met zich mee”, zegt Breed, die eerst klant was bij Sandd.

Zijn huidige contract wordt door PostNL uitgevoerd, maar dat loopt op zeker moment af. "Ik heb er geen idee van hoe duur onze dienst zal worden. PostNL hanteert namelijk een andere prijsvorming voor grote klanten dan Sandd. Als het te duur wordt straks, dan kunnen we beter nu meteen stoppen. Er zijn nauwelijks eisen ten aanzien van dit soort gevallen gesteld bij de fusie”, zegt Breed.

PostNL mag een rendement maken van maximaal 9%, een getal dat fors hoger is dan de afgelopen jaren werd gerealiseerd. De Vereniging Grootverbruikers Post gaat er vanuit dat PostNL als monopolist deze marge na zal streven. Breed wijst erop deze marge een gemiddelde is. "Dat betekent dat ik misschien wel drie keer zo veel moet betalen. De onduidelijkheid is ons probleem, en verder uitstel nog meer.”

Bron: De Telegraaf