LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

08
okt

PostNL rekent op flink meer winst, extraatje voor personeel

PostNL verwacht dat het eind dit jaar flink meer winst overhoudt nu het meer pakketjes bezorgt door de coronacrisis. Dat meldt het grootste Nederlandse postbedrijf dinsdag in een tussentijds handelsupdate. Daarin maakt het bedrijf ook bekend in het voorjaar 2021 over dit jaar weer dividend te zullen uitkeren en dat werknemers die fulltime werken een extraatje van 250 euro krijgen. Ook de overige pakketbezorgers en medewerkers van sociale werkvoorzieningbedrijven kunnen "iets extra’s” verwachten voor hun inspanningen.

Het resultaat voor aftrek van rente en belasting (ebit) van PostNL komt naar verwachting uit op zeker 175 miljoen euro. Dat is aanzienlijk hoger dan het eerder genoemde verwachte bedrijfsresultaat van tussen de 110 miljoen tot 130 miljoen euro. De handelsupdate zorgt dinsdagochtend voor optimisme onder beleggers: de aandelenkoers staat op dit moment met 2,93 euro ruim 12 procent hoger dan de opening.

PostNL houdt desondanks een slag om de arm voor de rest van het jaar. Het bedrijf wijst op de toegenomen onzekerheden door de tweede pandemiegolf. "Het zicht op het vierde kwartaal, voor PostNL het belangrijkste kwartaal van het jaar, en op 2021 blijft beperkt en is afhankelijk van eventuele nieuwe coronamaatregelen, een potentieel hoger ziekteverzuim en daarnaast macro-economische ontwikkelingen en het consumentenvertrouwen. Dit kan de bestedingen tijdens de feestdagen, maar ook in 2021, beïnvloeden”, schrijft het postbedrijf in de update. Op 2 november presenteert het bedrijf zijn derde kwartaalcijfers.

Bron: nrc