LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

06
okt

PostNL verkoopt vier sorteercentra om digitalisering te versnellen

PostNL verkoopt vier sorteercentra. Het geld investeert het bedrijf in verdere digitalisering. Dat maakte PostNL bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

PostNL wil uitgroeien tot dé aanbieder van post- en logistieke e-commerce diensten in de Benelux. Verdere digitalisering moet daarbij helpen. Om die digitaliseringsslag te versnellen, is geld nodig en dat heeft PostNL. Onder meer dankzij een meer dan uitstekend jaar. Het coronavirus stuwt e-commerce en dus de omzet van PostNL als grootste pakketbezorger van Nederland.

Verkoop sorteercentra
De financiële positie wordt aanzienlijk verder verbeterd dankzij de sale- en leaseback-transactie die het bedrijf vandaag heeft aangekondigd. PostNL heeft een sale- en leaseback-overeenkomst gesloten voor vier postsorteercentra in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Den Bosch en het internationale sorteercentrum in Den Haag ter waarde van 150 miljoen euro. De deal werd gesloten met de Nederlandse vastgoedinvesteerder Urban Industrial. De vastgoedinvesteerder koopt de panden van PostNL waarna PostNL ze weer terug least.

Digitalisering  
Het extra geld dat vrijkomt hierdoor, wil PostNL inzetten om de digitalisering binnen het bedrijf te versnellen. Dat is volgens het bedrijf hard nodig in een snel veranderende logistieke e-commerce wereld waar data en algoritmes voorspellen wat de klant bestelt en waar het bezorgd moet worden. PostNL wil veranderen in een bedrijf dat wordt gerund door mensen en ondersteund door computers naar een bedrijf dat wordt gerund door computers en ondersteund door mensen.

Bron: logistiek.nl