LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

02
nov

PostNL meldt sterke resultaatontwikkeling in Q3 2020

Genormaliseerde EBIT voor heel 2020 naar verwachting ten minste € 175 miljoen.

Hoofdpunten Q3 2020 en vooruitzichten 2020

  • Voortzetting sterke ontwikkeling bedrijfsresultaten bij Pakketten;
  • Realisatie verwachte voordelen en synergieën samengevoegde postnetwerk loopt voor op schema;
  • Daling postvolumes vertraagt ten opzichte van tweede kwartaal;
  • Goede onderliggende ontwikkeling free cash flow (FCF), ontwikkeling derde kwartaal beïnvloed door timingeffecten conform verwachtingen;
  • Genormaliseerde EBIT voor 2020 naar verwachting ten minste € 175 miljoen;
  • Hervatting dividenduitkering over 2020 verwacht.

CEO statement
Herna Verhagen, CEO PostNL: “Samen met alle mensen van PostNL hebben we onder lastige omstandigheden de kracht van ons bedrijfsmodel bewezen. De ontwikkelingen rond de pandemie zijn zorgwekkend en we blijven scherp toezien op de naleving van alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen binnen onze bedrijfsactiviteiten en kantoren. De gezondheid en veiligheid van onze mensen, klanten en consumenten is en blijft onze belangrijkste prioriteit.

Ook in het derde kwartaal hebben we weer zeer goede resultaten gerealiseerd. De bedrijfsresultaten bij Pakketten bleven sterk en het resultaat bij Mail in Nederland profiteerde van de samenvoeging van de postnetwerken. Ter voorbereiding op ons drukste seizoen zijn we bezig de capaciteit bij Pakketten nog verder te verruimen. We huren extra locaties en transport, zetten extra mensen in voor de bezorging en voor onze sorteercentra. Deze gaan ook op zondag volledig draaien om de hoge volumes te kunnen opvangen.

Dankzij deze sterke resultaatontwikkeling als gevolg van het effect van de coronacrisis op het online winkelen, is onze financiële positie verbeterd, ook vanwege de sale-and-lease-back transactie die we eerder al aankondigden. Het doet me genoegen te kunnen melden dat we verwachten over 2020 onze dividenduitkering te kunnen hervatten. Dat is eerder dan verwacht. Ook zullen we de digitalisering verder versnellen om onze concurrentiepositie te versterken en verder aan de klanttevredenheid bij te dragen, die ten grondslag ligt aan onze ambitie om de favoriete bezorger in de Benelux te zijn.

Wat de toekomst betreft lijken de onzekerheden toe te nemen door de tweede golf van de pandemie. De zichtbaarheid blijft beperkt en hangt ook af van RIVM-maatregelen, potentieel hoger ziekteverzuim door het toenemende aantal besmettingen, naast de macro-economische ontwikkelingen en het consumentenvertrouwen.”

 

 

Bron: PostNL