LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

03
nov

Bpost verdubbelt winst door pakjesbonanza

Ondanks een cyberaanval in de VS kon Bpost zijn winst in het derde kwartaal bijna verdubbelen. CEO Jean-Paul Van Avermaet verhoogt de winstprognose voor 2020.

Bpost profiteert van de groeiende e-commerce in coronatijden. Het Belgische postbedrijf boekt in het derde kwartaal een omzet van 973 miljoen euro, 10 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten die het bedrijf dinsdagavond publiceerde.

De winst (ebit) van Bpost stijgt maar liefst 81 procent tot 65,1 miljoen euro. Dat is een pak boven de verwachtingen van analisten, die rekenden op een winstgroei van 18,4 procent.

Volgens Bpost is de forse groei volledig te danken aan de aanhoudende sterke resultaten van de pakjesactiviteiten. In België en Nederland groeit de omzet uit pakjes in het derde kwartaal met een derde. De pakjesafdeling in Europa en Azië kan zijn winst in het derde kwartaal bijna verdrievoudigen tot bijna 30 miljoen euro.

Bpost plukt zo wereldwijd de vruchten van het groeiende aantal online bestellingen. Zo merkt het bedrijf een 'exponentiële stijging' van het volume Aziatische pakjes, waarbij de omzet op een jaar tijd meer dan verdrievoudigd is als gevolg van het gebruik van een spoorverbinding.

Door de groeiende e-commerce leveren de pakjes Bpost voor het tweede kwartaal op rij meer winst op dan de traditionele brievenbusiness. Het verstuurde brievenvolume daalt in het derde kwartaal met 8,2 procent. Dat is opmerkelijk beter dan de volumedaling van 9 à 11 procent waarvoor Bpost precorona vreesde.

Bron: DeTijd.be