LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

19
nov

Winstval Royal Mail ondanks populariteit pakketbezorging

Royal Mail heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar 2021 de winst significant zien terugvallen. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van de Britse post- en pakketbezorger.

In de afgelopen zes maanden tot en met 27 september, kwam de winst voor belastingen uit op 17 miljoen pond, omgerekend circa 19 miljoen euro, tegenover 173 miljoen pond een jaar eerder.

De aangepaste operationele winst, exclusief buitengewone eenmalige posten, bedroeg 37 miljoen pond tegen 165 miljoen pond vorig jaar.

Royal Mail wees de terugval toe aan kosten gerelateerd aan een verandering in de mix, de coronacrisis, vrijwillige vertrekken en internationaal transport. Alleen al de coronakosten worden geschat op 85 miljoen pond.

De omzet in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar kwam bijna 10 procent hoger uit op 5,7 miljard pond. Dit was een jaar eerder 5,2 miljard pond. De omzet steeg dankzij een sterke groei binnen pakketbezorging bij zowel Royal Mail als GLS en compenseerde volledig voor de daling in briefpostvolumes bij Royal Mail.

De pakketbezorging leverde een 33 procent hogere omzet op. De reguliere postbezorging leverde echter 20,5 procent minder op.

De omzet voor heel het boekjaar kan volgens Royal Mail tussen de 380 miljoen en 580 miljoen pond hoger uitkomen dan een jaar eerder, hoewel de verandering in de mix aanhoudt en kosten gerelateerd aan de coronacrisis vermoedelijk zullen stijgen.

Royal Mail keert nog steeds geen dividend uit vanwege de crisis. Vorig jaar keerde het postbedrijf nog 7,5 pence per aandeel uit.

Bron: De aandeelhouder