LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

30
dec

Postbezorger Enschede verliest rechtszaak tegen PostNL

Postbezorger De Vos Diensten uit Enschede heeft een kort geding verloren tegen PostNL over machtsmisbruik door het nationale postbedrijf. Voor de bezorging van post buiten Twente is het Enschedese bedrijf helemaal afhankelijk geworden van PostNL, en die grote broer zou daarvoor opeens veel hogere prijzen berekenen.

De Vos Diensten bezorgt post binnen Twente. Als de onderneming een poststuk krijgt dat buiten de regio moet worden afgeleverd, dan maakt ze daarvoor gebruik van de diensten van PostNL en Sandd. Sandd is echter overgenomen door PostNL. Voor de bezorging van haar poststukken buiten Twente is De Vos Diensten daardoor vanaf 1 januari helemaal afhankelijk van Post NL.

Volgens De Vos Diensten moet ze vanaf die datum maar liefst dertig procent meer gaan betalen voor bestellingen buiten de regio. Dat is voor het Enschede bedrijf moeilijk op te brengen. “Voor De Vos blijft er geen fatsoenlijke marge over”, klaagde de advocaat van het Enschedese bedrijf twee weken geleden bij de rechtbank in Haag. De Vos diensten had er een kort geding aangespannen tegen PostNL.

Kostenverhoging
De rechter oordeelt nu echter het Twentse bedrijf onvoldoende heeft onderbouwd dat PostNL haar opzadelt met grote kostenverhogingen. PostNL beweerde zelf tijdens de zitting twee weken geleden dat De Vos Diensten te maken krijgt met een kostenverhoging van gemiddeld maar vijf procent. Dat zou het bedrijf moeten kunnen dragen.

Eerder heeft een andere rechter de fusie van PostNL en Sandd opgeschorst. Maar dat is voor de Haagse kortgedingrechter geen reden om nu ook de tariefsverhoging van PostNL voor De Vos Diensten te schrappen.

Bron: Tubantia.nl