LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

01
mrt

Pakketpunthouders boos: extra vergoeding PostNL verdwijnt vandaag

PostNL is gestopt met de extra vergoeding die het betaalde aan winkels waar een pakketpunt is gevestigd en dat levert zure gezichten op bij winkeliers.

De vergoeding was namelijk een tegemoetkoming om die punten open te houden voor consumenten. De vergoeding werd geïntroduceerd toen de winkels medio december dicht moesten en niets meer mochten verkopen. De deuren bleven wel open voor het ophalen of afleveren van een pakketje.

Winkels met een pakketpunt, zoals Primera of Bruna, kunnen inmiddels andere producten via click & collect verkopen. Daarom is volgens PostNL de extra vergoeding niet meer nodig. De Vereniging van Pakketpunthouders (VVP) ziet dat anders. "Wie schaft er nu via click & collect een staatslot of een tijdschrift aan?", aldus Gert Koudijs, woordvoerder van de VVP.

Volgens de regels moeten klanten minimaal vier uur van tevoren hun bestelling doen en dat levert niet genoeg op, zegt hij.

Vergoeding
Het gaat om behoorlijke bedragen in crisistijd. PostNL betaalde vanaf december een extra vergoeding van 19 euro per uur (152 euro per dag) aan de pakketpunthouders. Sinds 20 januari kregen ze die vergoeding nog maar voor zes uur per dag (114 euro per dag).

Sinds 1 maart krijgen ze niets meer, op een eenmalige uitkering van 500 euro na.

Bron: RTL-Nieuws