LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

03
mrt

DPD mikt voor 2025 op 21 miljard omzet

De coronacrisis leverde de Europese pakketdienst DPD, onderdeel van het Franse La Poste, vorig jaar ‘het beste omzetresultaat in de geschiedenis van het bedrijf’ op, aldus de directie. De inkomsten stegen met 42% naar 11 miljard euro.

De forse omzetgroei schrijft de directie van DPD, zetelend in het Duitse Aschaffenburg, geheel toe aan de explosieve groei van de pakketstromen vorig jaar door online-verkopen. Die markt zal de komende jaren verder sterk toenemen.

Daarbij wil DPD zijn vleugels verder uitslaan buiten de Europese landsgrenzen, het bedrijf verwacht in 2025 de omzet te kunnen verdubbelen naar ruim 21 miljard euro. De expansiestrategie van de pakketdienst richt zich vooral op uitbouw van de activiteiten in Zuid-Amerika en Turkije en ontplooiing van nieuwe activiteiten in Afrika, India en Zuidoost-Azië.

Duitsland
DPD zag in Duitsland, zijn grootste markt, de omzet met 14% toenemen naar 2 miljard euro, bij een toename van het aantal pakketten met 13%. De belangrijkste groeimarkten waren verder Brazilië (+80%), Ierland (+47%), het Verenigd Koninkrijk (+39%) en Rusland (+32%). Mondiaal steeg het aantal pakketten met 500 miljoen naar 1,9 miljard. Dat zijn er dagelijks 2,5 miljoen.

Bron: Nieuwsblad Transport